COMUNICAT - No podem iniciar els tallers del 2020


Ara fa un any, vam començar els tallers de rugby a Can Puiggener, i esperàvem amb molta il·lusió poder tornar al barri tornant de les vacances, però us hem de fer saber que aquest gener no podrà ser. Sou moltes les persones que ens heu contactat per saber dia, hora i barri, i és per això que pensem que us devem una explicació.
Acabat el curs 2017-2018, l’equip de Placant Barreres, Acció Social i Joventut, vam engegar la maquinària per fer créixer el projecte i arribar a més barris. Després de moltes reunions que enriquien els tallers, ens vam trobar amb una barrera que a Sabadell és molt comuna: no hi ha instal·lacions per fer rugby. Sense voler desistir al primer entrebanc, vam tornar a engegar motors i aquest cop vam deixar que fos la Regidoria d’Esports la que fes la proposta d’horari i dia tenint en compte les complexitats del projecte. Tot i això, el primer trimestre no va ser possible iniciar els tallers i al segon trimestre ens oferien el camp de Can Puiggener els dimarts a les 19h. a tres setmanes de tornar al barri.
Durant les vacances, decidim reunir-nos amb urgència amb Acció Social i Joventut, i les tres parts coincidim que l’horari no és l’adequat per cobrir les necessitats dels tallers:
👉No som un equip de rugby, i per tant l’horari s’ha d’ajustar a les necessitats de les joves amb les que treballem.
👉Acceptant aquest horari, es perd la relació directa amb les Educadores del barri, ja que l’acompanyament el primer dia de taller és essencial per al funcionament d’aquest.
👉La mala comunicació amb transport públic tant per arribar com sortir del barri al vespre.
👉La impossibilitat de comptar amb suports externs per incompatibilitat horària.
👉 L’experiència amb els tallers anteriors, ens ha mostrat que és més fàcil que participin del taller un cop acabades les classes de l’Institut, que accedir-hi a última hora de la tarda on la majoria tenen altres activitats o ja han d’estar a casa.
👉 Hem de tenir em compte, que un dels objectius del projecte és adquirir hàbits saludables i de compromís, i les hores mortes no facilitarien l’accés d’aquestes a l’activitat.
És per totes aquestes raons, que seguirem treballant per poder accedir a les instal·lacions municipals de Sabadell en horaris que respectin les necessitats de les joves, per acostar el rugby i els seus valors al jovent de la ciutat. Esperem que totes les parts arribem a un acord el més aviat possible, per poder seguir endavant amb un projecte que ha demostrat ser útil per a la cohesió, educació en valors i empoderament de les joves Sabadellenques.
Equip educatiu de Placant Barreres.