Premi “Integració Social a Través de l’Esport 2023” Ajuntament de Sabadell

Premi “Valors 2023” Federació Catalana de Rugby

L’ASSOCIACIÓ

UNA MICA D’HISTÒRIA

“Placant Barreres: Rugbi per a totes” va néixer inicialment com a un projecte anomenat “Placant Barreres” al gener del 2019, amb l’objectiu de donar a joves en contextos d’exclusió per diferents motius (econòmics, socials, educatius) la possibilitat de gaudir del rugbi, a la vegada que aprenien valors fonamentals per a desenvolupar-se com a ciutadanes de ple dret, treballant els hàbits higiènics, d’alimentació, de treball i la socialització amb els iguals i la comunitat.

Aquest projecte inicial (ara “Projecte Melé“) ha esdevingut potser el projecte més característic i icònic de l’ “Associació Placant Barreres: Rugbi per a totes”, i actualment s’està portant a terme a Sabadell i properament també a Sant Cugat del Vallès.

Però a més del “Projecte Melé”, l’activitat de l’associació s’ha ampliat amb altres projectes, tallers, xerrades i formacions dirigides a col·lectius en risc d’exclusió, infància i adolescència, dones, persones LGBTIQ+, així com a professionals del món educatiu, social i esportiu.

Estem convençudes de que l’esport, i més concretament el rugbi és una potent eina de transformació social tant a nivell individual com comunitari i dia a dia ens esforcem per a que les nostra activitat vagi més enllà de la pura pràctica esportiva, sinó per a generar canvis en les vides de les persones amb les que treballem.

També ens sentim orgulloses i felices d’haver rebut el “Premi Integració Social a través de l’esport 2023” de l’Ajuntament de Sabadell i el “Premi Valors 2023” de la Federació Catalana de Rugby”.

MISSIÓ

Treballem per un canvi social mitjançant el rugbi com a eina d’empoderament personal, col·lectiu i d’inclusió.

VISIÓ

Un món on totes les persones tinguin accés a l’esport sense condicionants ni de classe, de raça, gènere, capacitat o identitat sexual.

VALORS

Passió, compromís, empatia, igualtat i justícia social.